Välkommen till Din färg och stil

Välkommen till Din färg och stil

Fräscha färgkombinationer

Kläder/Trend/AccessoarerPosted by Din färg och stil Mon, April 16, 2018 10:51:14

Fräscha färgkombinationer
Vi vet nu att färger kan påverka oss på olika sätt. Det blir roligare om man vågar sätta några färgstänk på tillvaron Från Catwalken inför denna säsong uppmuntras vi till att våga. Vårens och sommarens härliga trendiga färger och matchningar ger möjlighet till nya färgkombinationer

Damson är djupt vinröd nyans som är vacker och ger ett elegant intryck, ett utmärkt val om man vill hitta ett alternativ till svart. Den är mycket mångsidig och kan kombineras med många andra nyanser. Om du har en varm underton är kombinationen Damson tillsammans med Senapsgult som skapar en rik kontrast. Om du har dina egna färger i den kalla färgskalan kan du med fördel matcha Damson med Amethyst, en av vårens trendiga lila nyanser. Gillar du prickar? Då kan du gärna investera i ex en topp, mönstret prickigt är en viktigt trend denna säsong

Bild: Colour me beautiful/ Wendys look book
www.instagram.com/wendyslookbook/

Aqua tillsammans Terracotta
Den perfekta nyansen för sommartid; Aqua framkallar bilder av solsken och sandstränder för många av oss.Ofta parat med Rosa eller Grått. Försök Aqua med Terrakotta den här säsongen för en modern tanke på denna klassiska nyans. Accessoarer är ett bra sätt att införa en färgkontrast på ett mer subtilt sätt och om du har en kall underton, är det ett bra sätt att hålla den varmare nyansen borta från ditt ansikte.
Bild: Colour me beautifu l/ Stylestaker https://www.instagram.com/stylestalker/

En touch av i turkos,matchad med en fin topp i grönt och med en Fuchiarosa ton som val till läppstiftet ger en riktigt energiboost
Bild:Colour me beautiful/Erica Davies
www.instagram.com/erica_davies/Rött tillsammans med Rosa
Röd var verkligen färgen på hösten / vintern 2017 och den är tillbaka till sommaren med en vridning. Denna säsong bär dina röda med dina fina rosa eller olika nyanser av syrenlila för att ge en uppdaterad och trendigt look. Beroende på din färgkategori kan du välja att bära rött under midjan och istället se till att tonen som är närmast ansiktet är mest smickrande.
Bild: Colour me beautiful/Atlantic pacific
https://the-atlantic-pacific.com/Källa: Colour me beautifulVårens och sommarens trender att börja med nu!

Kläder/Trend/AccessoarerPosted by Din färg och stil Sat, March 17, 2018 08:46:18

Nu börjar det märkas att våren är på väg fast det är kyligt vissa dagar betyder inte att det är för tidigt att uppdatera din garderob med några av säsongens hetaste trender redan nu.

Här kommer våra Top 3-trender för våren och sommaren 2018

Spets har varit ett återkommande inslag på catwalken i flera säsonger nu, så chansen är stor att du redan har något sådant plagg i din garderob.

Med spets behöver du inte tänka lika mycket på dina accessoarer då spetsen i sig dekoration. Att just kombinera dina baskläder med något med spetsar kan ge en uppsjö av olika uttryck, allt från en dramatisk vintage-look till flickaktigt flirtig.

Urvalet är stort och varierat - från toppar och klänningar till spetsprydda sneakers. Det finns något för alla smaker.

Om du skulle vilja införliva något nytt och spetsprytt i din garderob kan vi tipsa om den här toppen från Anthropologie.

Den sätter också en annan av vårens trender - Rött


En vårklassiker som aldrig blir omodern. Om du inte redan äger en trenchcoat så är det dags att köpa en nu!

Det finns ett stort utbud av färger tillgängligt i år.Färg, och mycket färg, är ett av vår/sommarsäsongens starkaste trender. Om du vill ha en långlivad rock som färgmässigt håller i flera säsonger rekommenderar vi en marinblå, eller en i snyggt beige . Om du dessutom satsar på en med löstagbart foder samt klarar väta kommer du alltid att vara välklädd oavsett höst eller vår

Den blå trenchcoaten i bomullsmix från Mango visar på ett elegant sätt din figur och är perfekt att bära över dina varmare tröjor tills temperaturen behagar att stiga. Lägger du till en klassisk handväska och en sko med liten klack ger du genast ett chicare intryck som den i beige från Kappahl.

Höghalsat har varit populärt under hösten och vintern och kommer att stanna kvar även i vår. Tänk på att investera i en modell som är klädsam till dina proportioner.Tillhör du dem med lång hals så har du ett stort urval med högt skurna halsringningar till en snygg polo. Polotröjan kommer från Marks & SpencerEtt överflöd av roliga färgkombinationer visades på catwalken inför säsongen, så om du bara ska göra en sak i vår så ska du fundera på vilka av dina befintliga plagg som du kan kombinera på nya och annorlunda sätt.

Härliga vattenmelon röd med äppelgrönt, olivgrönt med senapsgult, lavendel med en riktigt röd kall nyans - allt funkar.
Ha kul och ge några nya färgkombinationer en chans!

Bild/ Källa : Colour me beautifulVårens finaste färger

Kläder/Trend/AccessoarerPosted by Din färg och stil Mon, February 12, 2018 14:44:46

Vårens färger

Färg är det perfekta sättet att lyfta ditt humör och ha på sig vackra nyanser när dagarna känns gråa, garanterar att du känner dig ljusare. Inte bara det, utan att ha rätt färger till ditt ansikte kommer också att göra att din hudfärg upplevs piggare och att ögon glittrar.
En härlig blandning av glada klara,bleka pasteller och naturliknande neutrala tonerAquamarin,Ljustblågröngrå, Scuba blue,Turouse, Lucite Grön, Soft jade,Classicblue, Mellanmarin, Rostad mandel, Cacao-Pewter, Strawberry ice, mjuk mild Rosa, Mandarin,Coral, Custard ,mild Senaps gul, Marsala, mjukt Vinbär med brunton och Glacier Gray och mild Ljust Grå är alla färger inom vårens mode, inredning och design.

Gult, blir allt mer tillgängligt på high street med butiker som erbjuder ett utbud av nyanser. Visst kan vi reservera gula nyanserna för de varmare månaderna men varför inte injicera ditt eget solsken.
Att ha en varm underton för att ha gult vid ditt ansikte är det mest klädsamma. Om gult är en nyans som finns i din palett, är senap en stor nyans att välja på vid denna tid på året. En fin kombination är att matcha med marinblått och mörkt grått.
Fler fina tips kring att kombinera med färgen gult finner du under inlägget
På solsidan#post 58
Färger att tänka på beroende på din färgskala och humör..

Röd och Rosa

Färgerna romantik, kraft och passion- röda och rosa är de perfekta färgerna för att välja om du känner att du behöver injicera lite energi i ditt utseende. Är djupa toner dina eller klara kontraster kommer du att se fantastiska ut i några av de mer fylligare nyanser som finns idag.

Om du är ljus eller tillhör dom som föredra en mjukare look väljer du en subtilare röd som Geranium. Drar du åt varm färgskala kommer alla Orange Röda toner vara fina. Drar du åt det kalla med blå undertoner kommer du att se fantastiskt ut i Cassis och Fuchsia. Ta inspiration från catwalken och matcha den med röda, orange och toner av Burgundy för ett djärvt och dramatiskt utseende.

Gröna och Blå

Nyanser av grönt och blått är ofta förknippade med naturen och är kända för att skapa känslor av lugn och ro. De flesta nyanser av blått kommer att se fantastiska på dig om du är kall(du kan kanske kombinera dem med de rosa som nämns ovan). Ljusa kommer att vilja leta efter mer känsliga nyanser som Powder blue och Djup färgskala kan välja Mörk marinblått för att komplettera sina färgegenskaper. Varma ser fantastiska ut i olivgrönt och om du är Klar kan du gå djärvt med Safirblått till en neutral nyans för att skapa kontrast.BildKälla: Colour me beautiful
Vilken färg är min?

Kläder/Trend/AccessoarerPosted by Din färg och stil Mon, January 22, 2018 20:38:29
Att veta vilken färgskala som är rätt för dig.
Vid en färgrådgivning vill jag visa dig hur du kan lyfta fram dig själv och dina färger.
Passar du bäst i ljusa eller djupa färger? Behöver du varmare eller kallare nyanser?
Känns en mjukare färgskala som går mer ton i ton eller klarare toner som skapar kontraster bättre?
Med denna kunskap undviker du att investera i plagg som gör att att får en garderob full med kläder men ändå inget att sätta på sig.
Årets färg är Ultra Violet.
Här med nedan finner du olika nyanser av färgen som är mest klädsam till de sex olika färgpersonligheterna.

Bild: lånad från Colour me beautiful hk.
Årets färg 2018

Kläder/Trend/AccessoarerPosted by Din färg och stil Sun, December 10, 2017 13:28:32
Violet och olika nyanser av lila är fantastisk att matcha med men kan även ses som en basfärg. Oavsett om klär bäst i varm eller kall färgskala så kan du uppdatera din garderob med årets färg.
Louise Klarsten, vd Colourhouse, Vi ser framemot 2018 och många designexempel inom mode, design,inredning, kultur och mat.

Fin till festen

Kläder/Trend/AccessoarerPosted by Din färg och stil Sun, November 26, 2017 10:40:33

Fin till Festen
Den mest sällskapliga tiden på året ligger framför oss.
Underbara texturer och detaljrika accessoarer är viktiga trender för den här säsongen.
De av er som hamnar i kategorin Romantisk stilpersonlighet kommer att ha massa fint att välja på bland de texturer och utsmyckningar som erbjuds

Texturen som är den stora trenden är Sammet. Från jackor, kjolar till byxor; sammet är det ultimata lyxiga tyget för att ta din klädsel från vardag till fest. Intensifiera effekten av sammet genom att välja säsongens trendigaste färger. Det härligt gröna och röda nyanserna och du är redo att blända!

Det finns olika vikter av sammet tillgängliga, vilket innebär att vissa stilar blir mer flytande medan andra blir något tyngre.
Välj en vikt på tyget som fungerar med din kroppslinje och skala för att balansera ditt utseende.Förutom sammet, är chiffong, damast, taft och läder är också extra trendigt denna säsong
Genom att ta en liten del av trenden och addera det till din personliga stil ,exempel; att para ihop en elegant kjol med en fräck läderjacka blir ett utmärkt sätt att uppdatera ditt partyutseende.
Kom ihåg - det viktigaste är att bära vad som gör att du känner dig bekväm och glamorös

Bild/Källa: Colour me beautiful
Trendspaning London nov 17

Kläder/Trend/AccessoarerPosted by Din färg och stil Sun, November 26, 2017 10:16:46
Trendspaning från Londons skyltfönster

Manchester gör comeback och knytblusar under kavajen.
Blommiga klänningar och knälånga kjolar bär vi gärna denna vinter.
Härligt med strukturkrock. Vågit hår möter raka längder och mjuka material som sammet och päls tillsamman med läder.Accessoarer och detaljer som glittrar färgstarkt.Underbart med färgkontraster i vintermörkret.


Höstfärger

Kläder/Trend/AccessoarerPosted by Din färg och stil Sat, October 14, 2017 17:30:04

Är det dags att omfamna några djärva nya nyanser?

Nu när butikerna fulla av nytt inför höst / vinter är det dags att uppdatera din garderob för säsongen med en injektion av färgglada kläder.
Både din färgkategori och din stilpersonlighet kommer att spela en stor roll i vilken av årets hetaste färger du väljer att bära.

Många av oss dras mot samma få färger om och om igen, men när du förbereder din garderob inför hösten, ta dig tid att ta en titt och experimentera med några nya färger. Investera i de bitar som passar din färg, kroppsform och stil personlighet

Denna säsong,är Röd den färg som är ett måste oavsett om du väljer ett par skor eller att matcha rött av olika nyanser från topp till tå , men det finns också massor av gröna och blå och grå att välja mellan också.

Röd är en färg som betyder passion, energi och kraft, så de som har dramatisk och kreativ- stil personligheter dras till denna nyans som bärs ganska dominerande som en del av ditt utseende. En röd klänning, skor eller väska är alla bra sätt att sticka ut!

De som hamnar i kategorin City chic / internationell kan helt enkelt välja en trendig subtil röd manikyr eller läppstift

De som har en Naturlig eller Klassisk stilpersonlighet kommer förmodligen att vilja välja lite mjukare nyanser denna säsong. Med den mängd gröna ,blå och grå som erbjuds kan det vara att du bestämmer dig för att lägga till det som en ny färg till din garderob

Från klart äpplegrönt till mjuka oliv och den djupa blågröna nyansen petrol finns det en mängd olika toner att välja mellan beroende på om du drar mot en varmare eller kallare färgkategori

De av er som faller i Soft-färgkategori kommer att se bra ut i gröna nyanser som ligger på mellandjup ton Prova en oliv jacka eller varför inte en hatt för att ge dig det perfekta skyddet från höstens våta duschar

Bilder/ Källa Colour me beautifulNext »